Borzas Narancs
Hozz valk:
» 4 narancs
» 1 dl narancsszrp
» 2 ek cukor
A narancsokat meghmozzuk, hjukat lereszeljk, a cukrot, narancshjat,
szrpt sszekeverjk, s bepanrozzuk vele a narancsokat. Vgl st
ben addig stjk, ameddig a szirup meg nem szrad
Hallal tlttt sushi
Hozz valk:
» Rizs:
» 20 dkg rizs
» 1 l vz
» 3 ek. cukor
» 3 ek. fehrbor-ecet
» s
» Tekercs:
» 6 lap nori (szrtott tengeri alga)
» 20 dkg tonhal
» 3 jhagyma
» 2 ek. Tahini (szezmpaszta)
» 3 srgarpa
A rizst megfzzk, llni hagyjuk, majd leszrjk, hozzadjuk a cukrot, st,
borecetet, s az egszet sszekeverjk. A srgarpt megproljuk, majd
az jhagymval egytt vkony cskokra vgjuk. A halat ujjnyi cskokra
vgjuk. A norit megmossuk, aluflira tesszk, rszrjuk a rizst, meg
kenjk szezmpasztval, majd egyik felre halat s srgarpt,
msik felre halat s jhagymt tesznk.A tekercseket sszegn
gyljk, s a htben 3 rt llni hagyjuk. Ekkor a tekercseket
kb. 2 cm-es darabokra szeljk fel, s mr knlhatjuk is.
Citromos ftt karalb 
Hozz valk:
» 5 fej zsenge karalb
» 7 dl tykhsleves
» 1 dl citroml
» petrezselyemzld
» 10 dkg liszt
» 10 dkg vaj
» rlt fehr bors
A citromlevet beletesszk a hslevesbe, s felforraljuk ket, majd
belekerl a meghmozott karalb, s puhra fzzk. A karalb
levvel felntjk a vajbl s lisztbl kszlt halvny rntst,
hozzadjuk a fszereket, petrezselymet, s tlaljuk.
Dival tlttt alma
Hozz Valk:
» 4 alma
» 10 dkg dibl
» 10 dkg cukor
» 4 dl vrsbor
» 5 ek mz
» rlt fahj
» 3 ek narancsszrp
» 2 dl tejsznhab
» 15 dkg liszt
» 10 dkg vaj
» 1 tojs
» 3 ek cukor
» fl cs stpor
A lisztet, vajat, 3 ek cukrot, tojst, stport sszedolgozzuk,
kinyjtjuk, s az almk tmrjnek megfelelen krket
szaggatunk ki belle, majd megstjk ket. A bort, szrpt,
cukrot, fahjat sszekeverjk. Az almk maghzt j mlyen
eltvoltjuk, majd megproljuk a boros lben, s megtltjk
a cukros, dis tltelkkel. A tejsznt, mzet az almkra
kenjk, s habbal lefel a tsztakarikkra helyezzk ket.