Ezt a gyümölcsös tortát készítik az ünnepre, nos nézzük is mi kell hozzá:
Tészta:
3/4 bögre liszt
1 ek. tej
3 tojás
2/3 bögre cukor
1 1/2 ek. vaj
Díszítés:
1 1/2 bögre tejszínhab
4 ek. cukor
Gyümölcsök
Verjük fel a tojásokat egy tálban, majd helyezzük egy vízzel teli fazék felé a tűzhelyre, és folytassuk a keverést. Adjuk hozzá a cukrot, majd ha a tojás keverék sárgává válik, a lisztet is, keverjük tovább a masszát, majd az olvadt vaj és tej keverékét is adjuk hozzá. Előmelegítjük a sütőt 180-200 fokra. A tortaformába helyezzünk sütőpapír formát, öntsük bele a tésztát, majd 25-35 percig süssük. A kihűlés után a piskótát vízszintesen vágjuk félbe, a cukrot és a tejszínt pedig keverjük kemény habbá, a felét pedig gyümölcsökkel keverjük össze. A sütemény egyik felét kenjük be a gyümis krémmel. Helyezzük rá a másik piskóta lapot, a többi habbal pedig kenjük be a tortát. A tetejét a megmaradt gyümölccsel és karácsonyi marcipán figurákkal feldíszíthetjük.
|