-
1 cssze rizs (135 gr)
-
40 g fstlt lazacfil
-
40 g csirkemell sonka
-
s
Lers.:
A rizst b hideg vzzel mossuk tisztra. Akkor j, ha a vz mr nem fehredik el.
ntsk egy szrbe a rizsszemeket s hagyjuk szradni gy 15-20 percig. Ettl lesz nagyon szp fehr.
Ha megszradt, ntsk egy vastagabb alj ednybe a rizst (fontos, hogy az ednynek legyen teteje), gyelve arra, hogy csakis egszsges szemek kerljenek bele.
ntsk fel 1,5 cssze vizzel s tegyk az ednyt tetvel egytt a tzhely legmagasabb fokozatra.
Ha a gz emelgeti az edny tetejt, akkor vegyk le a tzhelyrl s hagyjuk magban llni 20 percig. Nagyon-nagyon fontos, hogy ez id alatt az edny tetejt ne vegyk le. 20 perc elteltvel nzzk meg, hogy az sszes vz felszvdott-e, s hogy a rizs puha-e. (Ha esetleg nem, kis lngra tegyk vissza, amg az sszes vz el nem prolog).
A rizst osszuk ngy egyenl rszre.
Mindegyik adag rizshez jr 10 g csirkemell sonka s 10 g lazac. Ezeket apr pici falatokra vagdossuk s belekeverjk a rizsbe. Vizes, ss kzzel egy hromszget formlunk belle.
Ha ksz, folytassuk a maradk adag rizzsel s hssal.
Diszthetjk feketeszezmmal, egyb fszerekkel.
Ha nem esszk meg mindet azonnal, akkor flizzuk be a gombcokat s tegyk a htbe. 1-2 napig elll.
